v 11 Brev från fröken o magistrar

Hej föräldrar!
Nu har vi dragit igång NP. De flesta är klara med B-test matematik, om talserier och mönster. Eftersom alla NP-tester ligger under sekretess ett antal år, kan vi inte visa VAD vi gjort, bara säga att samtliga som gjort testen har nått kravnivån för årskurs 3.
Ni som är nyfikna på VAD kommer att kunna kika in i ert barns tester då vi tar utvecklingssamtalen mot slutet av terminen. Under veckan som gått har eleverna även gjort delprov A-svenska. Det är en gruppuppgift där det gäller att lösa uppgiften i enighet med gruppens kamrater. Fyra kriterier ska bedömas och tre av dessa ska uppnå kravnivå för åk 3. Kan ej presentera hela bedömningen eftersom alla grupper inte är klara pga sjukfrånvaro. Kommer att lägga in testet senare som restuppgift.

Som vi talade om under föräldramötet är det vårt ansvar att försöka väva in dessa tester i den vanliga undervisningen och planeringen är att de aldrig ska behöva göra fler än två test per vecka, men vid restuppgifter kan det bli så att någon elev kan få göra tre test under samma vecka.

Skolverkets information till föräldrar om NP

Att bli eniga i en verklig situation tränar klassen ofta på. Idag har vi börjat dra i idéer inför vårfesten. Planen är att festen går av stapeln den ”syttende maj”, Välkomna att anteckna onsdagen den 17 maj, då klass 3a är värdar för Röde Orms Vårfest.

Detaljer kommer senare. Under eftermiddagens svenskalektion prövade vi just detta att enas, att argumentera för sitt förslag, men att kanske bli tvungen att släppa sin egen idé till förmån för HELA gruppens bästa!
Det tillrättalagda NP-testet var betydligt lättare, måste vi nog avslöja! 🙂
Vår förhoppning är att denna veckas NP-start har lugnat eventuell oro. Under gruppuppgiften om att enas utbyttes finurliga tankar, men också många goa skratt!

Trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *