v 12 från fröken och magistrar

Hej alla föräldrar!

I helgen ställer vi ”fram trädgårdsmöblerna” inför sommaren! Det är en minnesregel som funkar denna helg, då klockorna ska vridas fram igen. Välkommen SOMMARTID!

Förra veckan skrev vi lite kort om klassens stora träning just nu. Det handlar allt oftare om att kunna enas med flera, att ibland vara tvungen att stå tillbaka för allas bästa. Vi har pratat återkommande om ett begrepp, SOLIDARITET och vad detta kan innebära. Klassen ska ha ett arbetstema om miljö igen, liksom under tidigare år. Det är ett återkommande tema, men med större fördjupning för varje årskurs, förklarade vi, när några buar ut sitt missnöje med temat. Alla fick till att börja med välja intressetema inom de olika rubrikerna som redan låg fasta. Det blev ojämna grupper och alla uppmanades att tänka igenom ett eventuellt byte av grupp. Hela arbetets gemensamma syfte är att samtliga rubriker Klimat, Energi, Transport, Mat, Vatten och Avfall ska belysas och redovisas. Tre elever bytte solidariskt grupp för helheten! 🙂 Okey, kanske lite under ”Hotets Pedagogik”: – Då grupparbetar vi inte, då får alla läsa alla kapitel!

Ibland är det fantastiskt kul att arbeta som lärare i klass 3a, ibland är det riktigt svårt, men som sagt, miljöarbetet är i full gång, som grupparbete! 🙂 🙂 🙂

Veckans elevbloggare berättar lite mera om veckan som gått!

Trevlig helg!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *