v. 16 info: Vårfest inställd!

Hej Föräldrar!

Den inplanerade Vårfesten kommer att utgå. Stryk datumet i era almanackor! Istället har vi pratat med klassen om att vi, tillsammans med er, gör en ”knytis-picnic” till Hagaparken en av dagarna under den sista skolveckan. Vi föreslår måndag den 5 juni, em/kväll, eftersom denna dag är en vanlig skoldag på vår skola. Varje familj bidrar med något matinslag och alltsammans dukas upp på en ”långbordsduk” på lämplig mark! Eleverna har redan börjat fundera kring utflyktens innehåll. Någon liten överraskning för föräldrar väntar…hört från säker källa! Meddela oss om annat förslag finns…annars ses vi den 5 juni med picnicfiltar, brännbolls-”kit” och varför inte med ett par fotbollar i korgen!

Under veckan som gått har klassen klarat ut två nya NP-tester, ett läs- och förstå faktatext om trafik och ett i matematik där area, omkrets och skriftliga räknemetoder testades. NP-tester börjar nästan kännas som gammal vanlig vardag! – Jaha, ska vi göra NP idag, säger eleverna och drar isär bänkarna. Tiden för testerna varierar mellan 30 och 80 minuter och den tiden räcker med god marginal för klass 3a på Rödabergsskolan!

Annars har vi påbörjat vårt SO-tema om Stockholm. En del av arbetet kommer hem idag som ett hemuppdrag. Lite extra stöd och intresse för uppgiften från er därhemma kan bli sporrande!

Husdetektivernas uppdrag, hemuppgift till onsdag den 26 april. Tag reda på fakta om huset där du bor.

Skriv rubriken ”Husdetektiven berättar”. Skriv på dator och skicka till lena.bengtsson@stockholm.se, eller skriv med penna på ett randigt blad. Välj själv!

Försök att hitta svar på frågor, som t.ex:

  1. När byggdes huset, vilket årtal?
  2. Hur är det byggt? (gathus, gårdshus, källare, vind, tvättstuga, cykelrum, garage, finns det en innergård, återvinningsrum, kompost, osv.)?
  3. Hur ser gården ut? (Stor, liten, mörk, ljus, träd, platt, kullar, odlingslådor, asfalt, lekverkstad, bord, bänkar, grillplats, skateboard-ramp, osv.)
  4. Har det alltid varit ett bostadshus, eller har huset använts till annat, kontor, affärer, verkstäder, skola, etc.?
  5. Finns det någon i ditt hus som har bott där länge, någon som kan berätta husets historia?
  6. Vad heter kvarteret där du bor?

Om du letar svar på nätet kan Stockholmskällan vara en plats att söka på, eller Digitala Stadsmuseet där vi sökte våra kvarterskartor under datalektionen tidigare idag.

Tips! Kom ihåg frågeorden som Nellys mamma gav oss idag, om och när du intervjuar någon av dina grannar, eller någon där hemma!

Vem är du?

Vad vet du om vårt hus?

När flyttade du in i vårt hus?

Var bodde du innan du flyttade in här?

Hur länge har du bott här?

Vet du om det spökar på vinden?

Viktigast av allt: att lyssna på den som svarar!

Lycka till med uppdraget!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *