v. 17

Hej föräldrar!

Under veckan som gått har klass 3a NP-prövat att skriva faktatext om trafik och att lösa ett antal uppgifter, muntligt i liten grupp, kring diagram och tabeller. Snart, mycket snart, är vi klara med samtliga 15 delprov! Vid utvecklingssamtalen kommer vi att titta tillbaka på dessa tester och djupdyka i ett, eller ett par av dem, för att se var vi ska lägga mer träning i framtiden. I de flesta testen visar klassen att de uppnår kravnivån för åk 3 med god marginal!

Arbetet kring Stockholms historia, med nedslag i våra hemkvarter, löper vidare. Hemuppgiften, husdetektivens  berättelser, kring  kvarter och hus bjöd på flera överraskande anekdoter! Visste ni t.ex. att marken, under vissa kvarter här i Vasastan, en gång var potatisland och stenhuggeri och att en tobakslada stod på plats?!

På engelskan trotsade vi vinterhagel och snöregn genom att träna Springtime Words. Vi översatte alla engelska Springwords och skrev en vårtext till årstidsboken. Kanske inte en lika rolig lektion som förra veckans lektion med Richard. Då gjordes leken ”Simon says” och det var helt klart roligare än Springwords!

Mattebokens övningar manar till multiplikationstabellträning. Rutinuppgifter i både multiplikation och division övas.

Dags att samtala kring en text på svenskan: Bokcirkel med loggbok. Denna vecka har vi startat genom att eleverna har läst 1-2 sidor högt för varandra i bokgrupperna, för att komma in lite i berättelsen. Tillsammans bestämmer gruppen hur långt man ska läsa till nästa bokcirkelträff. Var och en skriver anteckningar i sin loggbok, t.ex. ord, eller meningar som är bra, konstiga, roliga, dåliga, spännande, eller kanske tråkiga. Allt som kan bli kul att prata om vid nästa bokcirkel. Vi läser och skriver under svensklektioner och nästa bokcirkelträff blir nästa veckas onsdag, eller torsdag. ”Det känns nästan som en läxa,…. fast det är ingen läxa va…!…?” utbrast flera med en lättad glimt i ögat.

”Tur att vi har ett fritis där det händer ”oläxiga”, roliga grejer när vi jobbar så hårt i skolan!”

Trevlig Valborg och första maj!

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *