vecka 6, 2017

Hej föräldrar!

Den här fredagen fick veckans elevbloggare hoppa över sitt uppdrag. Vi hade vissa problem med ”Windows Live Media Maker”…

Annars arbetar klassen med den största av alla frågor: Att respektera och förstå att vi alla är olika och att det alltid kommer att vara så, men om vi alla kan vara snälla helt och fullt ut så kommer det att gå fint! Klassen delade upp sig och hade ett killarnas och ett tjejernas snack där vi vuxna försökte hjälpa till, så gott det nu går, att bena ut vad som är ”Problem” och vad som är ”Olika sätt att se på saken”.

Veckans hemuppgift knyter an till detta, att se på allt som händer med alla våra olika ögon.

Vi diskuterade ”Vad är skola för dig?” (se bildspar ovan)

Som en hemuppgift läser vi sidorna 34-43 i grundbok Teknik med fysik och kemi.

Skissa på en ny ”Mindmap”, tankekarta, när du läst kapitlet och se om din nya karta kanske får ett annat innehåll än vår gemensamma från förra veckan med inspiration från kapitlet i teknikboken.

Om du hellre skriver och berättar om skolan som finns på bilduppslaget s. 34-35 så gör det! Eller kanske du har tankar om vad en riktigt bra skola skulle vara för just dig…skriv och berätta.

Parredovisning av kartorna/berättelserna på onsdag nästa vecka,…nej, nej!! Det blir på torsdag, för på onsdag åker vi skridskor på Zinken som ni alla redan vet. Se veckans mejl för alla detaljer! OCH: Välkomna till föräldramöte på tisdag kl. 17.30-19.00 (dagordningen finns i samma mejl som info om skridskor)

Trevlig helg!

Adrian, David och Lena

PS. Tack för alla läsupplevelsetankar som ni alla bidrog med! Klassen hade en fin stund med uppläsning av sina små intervjuer. DS.

PSPS. I veckan har vi åter knutit kontakt med Mattecentrums hemsida,

http://www.matteboken.se/beppematik/hotellmysteriet Vi funderar på lösningen…titta gärna in på ”Skojfabriken” ( bara ett påhittat ord av Lena, det finns ingen sådan flik, men den där Beppe vill göra matte skojigt!)hos Beppe, där finns många roliga kluringar!

Annars har klassen enhälligt beslutat att delta i Mattematchen så jag har anmält klassen. Tävlingen pågår den13/3 – 12/5, 2017. Eleverna kommer mest att jobba hemma med detta. Ibland kommer tid att finnas i skolan, men vi har endast 7 stycken I-pads att dela på…kanske kan vi göra lite Mattematch under datalektionerna förstås…men alla tyckte att det skulle gå bra att jobba hemifrån! De har alla sina inloggningar sedan tidigare. De borde funka, vi har köpt licens för ett läsår!

http://www.mattematchen.se/ för dig som är intresserad.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *